Produkter för kol nära mig (3)

Svart Ris 1000g VIVIO - Svart Ris 1000g VIVIO

Svart Ris 1000g VIVIO - Svart Ris 1000g VIVIO

Svart ris, efter kokning får en lila nyans, därför kallas det också lila. Precis som brunt ris är det obearbetat och därför rikt på fiber, vitaminer, särskilt vitamin E och mineraler: järn, zink, koppar. Svart ris kokar längre än andra ris, från en halv timme till en timme, och kommer alltid att vara lätt krispigt. Det används ofta för att förbereda hälsosamma desserter, till exempel risdessert med kokosmjölk. Svart ris är rikt på antioxidanter som bekämpar fria radikaler, vilket skyddar oss mot inflammationer och många sjukdomar samt fördröjer cellernas åldrande. <strong>Ingredienser:</strong> brunt ris <strong>Näringsvärden per 100g</strong> Energi 1498kJ/354kcal - 18% RDI* Fett 3,2g - 5% varav mättade fettsyror 0,8g - 4% Kolhydrater 72g - 28% varav sockerarter 0,7g <1% Protein 7,7g - 15% Fiber 3,1g Salt 0,03g <1% *RDI - Referensintag <strong>Användning</strong> Skölj riset i kallt vatten.
Mijo 1000g

Mijo 1000g

Hirs är gjort av hirs. Det hjälper till att motverka kroppens surhet, stärker immunförsvaret och är näringsrikt och lättsmält. Naturligtvis är det glutenfritt. Dess stora fördel är det höga innehållet av B-vitaminer, hematopoetiskt järn och koppar. Det är en utmärkt källa till kostfiber samt kalium, magnesium, kalcium och natrium. Det ger kroppen lättsmält protein och komplexa kolhydrater, som är grunden för en hälsosam kost. Hirs har en antiviral och stärkande effekt, hjälper till att återställa kroppens syra-basbalans. B-gruppen och järnvitaminerna har hematopoetiska egenskaper. Hirs hjälper till att minska inflammation i kroppen, arbetar med uppvärmning, förbättrar ämnesomsättningen, ökar koncentrationen och minnet. Det höga innehållet av kalcium- och kiselföreningar stärker tänder och ben. - 4% inkluderar mättade fettsyror 0.4g - 2% kolhydrater 72.1g - 28% inklusive socker 0.8g - 1% protein 10.
Svart Ris 1000g Vivio

Svart Ris 1000g Vivio

Svart ris får en lila nyans efter tillagning, vilket är anledningen till att det också kallas lila. Precis som brunt ris serveras det inte, så det är rikt på fibrer, vitaminer, särskilt vitamin E och mineraler: järn, zink, koppar. Det svarta riset kokas längre än andra ris, från en halv timme till en timme, och det kommer alltid att vara något krispigt. Det används ofta för att förbereda hälsosamma desserter, till exempel risdessert med kokosmjölk. Svart ris är rikt på antioxidanter som ansvarar för att bekämpa fria radikaler, vilket skyddar oss mot inflammatoriska tillstånd och många sjukdomar, samt fördröjer cellåldrandet. <strong>Näringsvärden per 100 g</strong> energivärde 1498KJ / 354Kcal - 18% RDI * FETT 3,2 g - 5%, varav mättade fettsyror 0,8 g - 4% kolhydrater 72 g - 28%, varav sockerarter 0,7 g < 1% protein 7,7 g - 15% fiber 3,1 g salt 0,03 g < 1% * RDI - Referensvärde för näringsintag